Als u eigen risicodrager bent voor de WGA betekent dat u nog 10 jaar verantwoordelijk bent voor de re-integratie van uw (ex-)werknemer.

Met WGA casemanagement zorgt u ervoor dat er actief contact wordt onderhouden met deze (ex-)werknemer. Zo wordt elke kans op het verbeteren van de belastbaarheid en/of het beperken van de schadelast benut.

Benutten van mogelijkheden

De overheid rekent u steeds meer kosten toe, zo ook de kosten van werknemers die na 104 weken gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden verklaard en een WGA uitkering krijgen. In veel gevallen voert het UWV namens de overheid het casemanagement uit over deze (ex-)werknemers.

Een nadeel hiervan is dat u geen enkele invloed heeft op het re-integratie proces. Als eigen risicodrager hebt u dat wel. Een goede mogelijkheid om de regie in eigen hand te houden en met de dienst WGA Casemanagent de mogelijkheden van uw (ex-)werknemer te benutten en de kosten te beperken.

Direct meer informatie of gratis advies?

038 - 4222951 Contact

Hoe werkt WGA Casemanagement?

Met WGA Casemanagement wordt actief contact onderhouden met uw (ex-)werknemer. Hij wordt met regelmaat gezien door onze bedrijfsarts om daarmee de actuele functionele mogelijkheden te bepalen. Als de belastbaarheid positief kan worden beïnvloed worden er interventies voorgesteld.

Mochten er wijzigingen zijn ontstaan in deze belastbaarheid, hetzij verbetering of verslechtering, kan dat betekenen dat er een herbeoordeling wordt aangevraagd, wat gevolgen kan hebben voor de kosten. Direct of indirect.

Heeft WGA Casemanagement voor mijn organisatie zin?

Als eigen risicodrager voor de WGA heeft het altijd zin om uw (ex-)werknemer actief te volgen. Enerzijds omdat de wetgeving dat van u eist, maar ook omdat u deze werknemer niet aan zijn lot wilt overlaten. Om te kunnen bepalen of er ook kansen zijn om de mogelijkheden te benutten en/of kosten te beperken, komt een van onze schadelastspecialisten graag bij u langs om dit met u te bespreken.

WGA Casemanagement - Toegevoegde waarde voor de werkgever

Met praktische ondersteuning bieden wij u de regie over het ziekteverzuim. De schadelast van ziekteverzuim is beheersbaar en u weet waar u aan toe bent.

WGA Casemanagement - Toegevoegde waarde voor de werknemer

U werkt bij een organisatie waar aandacht is voor ziekteverzuim. Als u onverhoopt ziek wordt, kunt u rekenen op een betrokken aanpak, zodat u weer snel hersteld bent. Er wordt geïnvesteerd in uw welzijn.

Direct meer informatie of gratis advies?

038 - 4222951 Contact